From gross to subtle

2 lessen yoga(therapie) waar we oefeningen uit eeuwenoude tradities samenbrengen met nieuwe inzichten. We werken met fysieke oefeningen gecombineerd met ademhalings-, relaxatietechnieken en meditatie … We gaan van intense activatie- en losmaak-processen naar verdieping in ons lichaam… De eerste is iets actiever om in de tweede les meer naar de subtiele verdieping te gaan…  kom jezelf dieper ont-dekken en reis naar binnen…

Kracht. Openheid. Balans. Focus. Licht. Soepel. Vrij

Maandag 18:00–19:00

Intense (Pralaya) Yoga

Een les waar we aan deslag met yogablokken en vrij intens werken, zowel aan kracht als aan flexibiliteit.We gaan de gewrichten (her)uitlijnen en het bindweefsel bewerken. Op die manier herstellen we wat geblokkeerd of uit balans is. De oefeningen zijn gebaseerd op het pralaya yogasysteem.  Alle oefeningen zijn altijd aanpasbaar volgens wat jouw lichaam op dat moment kan of nodig heeft. We eindigen met een kleine ontspanning.

De les is ideaal als je
als je blessures of pijn hebt.
– Of als je misschien helemaal stijf bent, en niet bang bent om een beetje door die strakheid heen te bewegen. 😉
— een betere houding wil

Het is als een boost voor je levensenergie. Je hele houding veranderd en je krijgt een betere doorstroming. Je voelt je verrassend krachtig en ontspannen.

PRAKTISCH

Op voorhand inschrijven voor de les is handig. Je mag ter plekke betalen (cash of payconiq) of storten op BE 41 9734 5574 2410. Vermeld je naam en de datum van je les(sen) bij overschrijving. Bij mooi weer zitten we in de stiltetuin aan de vijver.
Kom zeker 10 minuten vroeger om even te landen. Breng een yogamat en yogablokken als je die hebt en een warme trui voor de eindontspanning.

1 LES

10,00 €

COMMUNITY

Stuur een bericht als je in de Whatsapp groep wil toegvoegd worden en yoga-reminders wil ontvangen.

maaNdag 19:15–20:15

ZACHTE YOGA & Yoga nidra

We gaan dieper, bewuster en subtieler. Met pralaya hatha yoga inzichten en oefeningen richten naar maximum aan functionele kracht en flexibiliteit ontwikkelen, op een zachte manier. De eerste helft zacht, actief en herstellend werken om erna heel diep te gaan ontspannen in een Yoga Nidra, ook wel ‘slaap yoga’ genoemd. Daar installeren we een sankalpa (intentie) in ons onderbewustzijn. Een sankalpa helpt je om ‘iets te bereiken’ in je leven. Een soort belofte aan jezelf dat je op verschillende lagen van je zijn installeert.

De les is ideaal als je
Net eerder een fysieke sport of beoefening deed
– Je het gevoel hebt dat je je nog moeilijk kan ontspannen.
— Diepe gewaarwording wil cultiveren
— Diep ontspannen en opgeladen wil zijn.

Na bewuste trage bewegingen met je ade als ritme, gaan we ook diep ontspannen. Het is als een warm ontspanningsbad voor je zenuwstelsel. (Met je positieve affirmatie als na-werking) 😉  Je voelt je zachter en krachtiger…

PRAKTISCH

Op voorhand inschrijven voor de les is handig. Je mag ter plekke betalen (cash of payconiq) of storten op BE 41 9734 5574 2410. Vermeld je naam en de datum van je les(sen) bij overschrijving. Bij mooi weer zitten we in de stiltetuin aan de vijver.
Kom zeker 10 minuten vroeger om even te landen. Breng een yogamat en yogablokken als je die hebt en een warme trui voor de eindontspanning.

1 LES

10,00 €

COMMUNITY

Stuur een bericht als je in de Whatsapp groep wil toegvoegd worden en yoga-reminders wil ontvangen.

Kom bewust verbinden

Annemie V. — Abdij yoga 2017

Voor mij was elke yogales een ontdekkingstocht in een veilige context.
Bij de aanvang van elke les merkte ik een spontane nieuwsgierigheid naarhoe mijn lijf zou reageren op de oefeningen. Doorheen de oefeningen werd ik me meer bewust van mijn lichaam,  mind en emoties en hoe alles verbonden is met elkaar. Jouw yogalessen bracht mij naar een dieper proces van integratie ‘gronding en spiritualiteit’. Dank je wel Wilfrieda en tot in de volgende yogales.

Annemie V, gecertificeerd Mindfulness kidstrainer

Annelies V. — Lousbergspark yoga 2017

Wilfrieda is de yogalerares die me terug zin heeft doen krijgen in bezig zijn met mijn lijf: de oefeningen zijn uitdagend en toch haalbaar.
Ze hamert op oefenen binnen je eigen grenzen en kent het menselijk lichaam van top tot teen. Ze heeft geduld en is duidelijk in haar tonen en praten. Ook kent ze de nodige zelfrelativering én hanteert ze humor waar nodig. haar lessen zijn een verademing, letterlijk en figuurlijk.

Annelies V.

Alex G. — Abdij yoga 2019

Ik geniet al jaren van de yoga bij Wilfrieda. Het is duidelijk haar passie en dat geeft ze door aan de groep. Dit geeft diepgang aan elke sessie, zowel mentaal als fysiek. Een weldaad voor lichaam en geest. 

Alex G.

Lizzie — Studentenyoga 2018

J’ai toujours pensé que le yoga n’était pas pour moi, parce que je ne suis pas très souple et je trouvais ça un peu “mystique”. Mais j’ai complètement changé d’avis après mon premier cours avec Wilfrieda. C’est une prof adorable et attentive, et le pralaya yoga est très accessible. Ça me détend beaucoup et je me sens comme sur un nuage à la fin de chaque cours. Ma découverte de l’année !

Lizzie

 

Pablo Rodriguez — Yoga Sluizeken 2016

Stimada profesora de yoga: Hace dos años empece la practica de yoga contigo y quiero darte las gracias por tu esfuerzo, humildad y tu sabidura en cada una de las clases.

Pablo Rodriguez

Hans M. — Lousbergspark yoga 2017

Yoga bij Wilfrieda is voeding voor een gezond lichaam en een ontspannen maar bewuste geest. Haar gepassioneerde begeleiding is een pure mix van deskundigheid en enthousiasme. Ze respecteert je grenzen maar daagt je tezelfdertijd ook op een gezonde manier uit. Een aanrader! 

Hans M. 

Els G. — Lousbergspark yoga 2018

Nooit gedacht dat ik door jouw lessen hoofdpijnvrij zou zijn!!! Ideaal als je kampt met spierspanning (met als gevolg
die zeurende hoogdpijn) thv schouders en nek. 

Els G. 

Joke — Rooigemlaan 2018

Ik hou echt van Wilfrieda’s tekenstijl. Heel puur, met zoveel laagjes in, zodat elke persoon er andere dingen in ziet… Die stijl komt ook terug in haar yoga. Love it!

Joke

Cat — 2020

Laatste les gaf weer zoveel: diepe doorstroming in bekken en benen, soepeler tssen romp en bekken, bewustere open schouders en haden, meer eenheid, zachtiger, simpeler, heerlijk. Namasté en goed WE en lente!! 

Cat

Plaats

Elisabethzaal – Lousbergspark
Tarbotstraat 61
9000 Gent

Gsm/Whatsapp

0485 49 84 40

Email

wilfrieda_paessens(a).hotmail.com