Wat kan je verwachten

Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga die een breed scala aan fysieke houdingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama) omvat. Deze oefeningen zijn ontworpen om de fysieke gezondheid, mentale helderheid en spirituele groei te bevorderen.

Pralaya Yoga

Het woord ‘pralaya’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘ontbinding’ of ‘vernietiging’. In de context van Pralaya Yoga verwijst dit naar het oplossen van fysieke en mentale blokkades om een diepere verbinding met jezelf te bevorderen.
Pralaya Yoga werd ontwikkeld door Robert Boustany (USA). Hij combineerde elementen uit  Hatha, Ashtangha en Iyengar Yoga, Tai Chi Chuan, Qigong… Een van de unieke aspecten van Pralaya Yoga heeft met zijn diep inzicht ops op anatomie en biomechanica. Robert Boustany, die put uit zijn diep inzicht en kennis in anatomie en kinesiologie, ontwikkelde aangepaste poses, na 50 jaar lesgeven en helpen met blessures. 
Het is gericht op het opbouwen van functionele kracht, mobiliteit, flexibiliteit en balans door middel van een reeks houdingen en bewegingen, die soms wat afwijken van wat je al kent. Door te werken met ‘vergeten spieren’ of verzwakte delen en bindweefsel(ketens) worden dingen losgemaakt.  De nadruk ligt op de uitlijning van de gewrichten om uniforme druk te bereiken. 
Het is een systeem dat je in  je eigen yogapractice of dagelijks leven kan integreren en dat je vooral leert door het veel te doen. 
Je hele houding verandert, en dat voel je fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.

Mijn why

Ik onderzoek, beoefen en geef les in de kunst van Yoga, waarbij ik door en met het lichaam werk in de Pralaya Hatha Yoga stijl. Dit bevrijdt je lichaam van pijn en blokkades — fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch — zodat het in topvorm kan stromen door de hoogte- en dieptepunten van het leven.

Ik wil je begeleiden bij het genezen en voorkomen van blessures door middel van een wetenschappelijke, moderne benadering van pralaya yoga, gecombineerd met de wijsheid van de oude yogatraditie. 

De basis van mijn opleiding is traditionele hatha yoga vanuit traditionele indische roots… Ik heb erna allerlei stijlen geproefd en talloze workshops, trainingen, lezingen, satsangs en darshans bijgewoond. Sinds 2013 geef ik zelf yogales, na een 10 jarige practice. In datzelfde jaar ontdekte ik Pralaya Yoga… ik raakte hoe langer hoe meer ‘deeply hooked’ zeker toen ik de opleiding startte… Ik dook diep en volgde meer dan 1.000 uur studie in pralaya yoga met de ontwikkelaar, Robert Boustany. Ik reisde naar Nederland, Spanje en Houston, en studeerde online om me te specialiseren in deze benadering, die zo diep resoneerde in mij. En bovenal: ik ging aan de slag. Elke houding of serie die ik leerde ging ik thuis verder exploreren. En elke tip die hij deelde over acupunctuur, anatomie en bio-energetica … was een aanknoping voor verdere verdieping. 

Ik voelde een diepgaande verandering in mijn lichaam. En het is die die me drijft dit verder te verspreiden.  

500 Yoga Teacher
hatha yoga
pralaya yoga
alignment yoga
yoga nidra
AERIAL YOGA
Yin yoga
Somatic practices
herstellende yoga
pranayama
MEDITATIE
heart coherence
Energetisch werker
Reiki MAstEr
Spiegelcoach

Oprechte dank en diep respect voor al de leraars, mentors, inspirators, mentors, en voorbeelden die op mijn pad kwamen. Alles wat ik deel en verspreid is door hun doorgeven.

Robert Boustany, HH.swami V., Manoj Bhanot, Sanjeev Bhanot, Mataji & Ganga Puri, Peter Sterios, Lalit Kumar, Bhud Xhale, Jason Crandall, Mrs Rajvi Mehta, Ajay Kumar, Vari Morales, 

Whit Hornsberger, BJ Galvan, Rama Saenen, Kim Taurins, Eddie Stern,
Laura Allard, Max Strom,
Damien De bastier, Vinayachandra Banavathy  & Anuradha Choudry, 

Carlos Pomeda, Bart Adins, Rusty Davis, Tulku Lobsang, Leo Peppas, Vedanta Aalst, Joe Barnett…