Op woensdag geef ik les in Household Practice… De yogastudio van Lauren Grusenmeyer en Ruben Sciffer in het hartje van de Brugse Poort, Gent. Een plek die zich fantastisch leent om dieper in je lijf te duiken… warme natuurlijke bouwmaterialen, overvloedig yogagerief en massa’s good yogavibes… Ik geef er ook workshops en de heerlijk lange XL sessies.

WOENSDAG 20:00 — 21:15

PRALAYA YOGA

Het pralaya hatha yoga systeem is anatomisch als basis. We starten met een dynamische ademhalingsoefening zodat we de verbinding met de adem vast kunnen houden doorheen de houdingen en gaan dan actief aan de slag met houdingen die inwerken op de spieren, het bindweefsel en de gewrichten in ons lichaam. Tussendoor nemen we rustpauzes. Het effect van Pralaya is dat de energie beter stroomt en er een sterke verbinding met jezelf. De les is all levels, omdat tijdens de les de houdingen aanpassen aan jouw lichaam. Welkom!

ZATERDAG 10:00 — 12:00

PRALAYA YOGA XL

21.10.2023
04.11.2023
02.12.2023

1 X per maand gaan we intunen op wat er speelt in de natuur, de seizoenen.
De yogi’s geloofden dat we in onze beste vorm waren als  we in harmonie leefden met de natuur. Hoe de energie buiten vloeit heeft een effect op onze innerlijke staat. Want elk seizoen hangt samen met een element, een emotie en de bijhorende meridianen. Dat we kunnen ondersteunen met onze eet-, rust- en beweeggewoontes.

De typische tekens dat je uit balans bent zijn: rug en of nekpijn, verstoorde vertering en slaapproblemen. Herfst gaat gepaard met meer vocht en meer (koude) wind. De herfst is ook een tijd van loslaten en loslaten en wordt vaak in verband gebracht met de longen en de gezondheid van de luchtwegen.

Denk voor de volgende XL aan extra oefeningen om schouder-en nekspanning los te laten en diepe interne kracht en ademhaling stimuleren.

(In de extra lange les, nemen we extra tijd om intenser, bewuster, dieper… losmaken, versterken, en ontspannen…)

De les is voor iedereen, want houdingen zijn op je maat aanpasbaar. 🙂