Hoe gaat het met je rug?

De yogi’s zeggen dat de leeftijd van een persoon wordt bepaald door de flexibiliteit van zijn / haar wervelkolom. Hoe jong/oud is jouw rug? Pijn in de onderrug en stress in de bovenrug komen veel voor bij volwassenen. Er is geen quick fix voor rugpijn. Wel kan je je wervelkolom goed verzorgen. Uitrekken, ondersteboven hangen, draaien, twisten, buigen, versterken en versoepelen… 

En met je nek?

Steek jij je nek teveel uit? Of trek je die teveel in? En voel je die spanning soms in de achterkant van je nek?
Zelf heb ik een aantal jaar geleden een zware klap op m’n hoofd gekregen. En zoiets kan behoorlijk lang in je lijf zitten. Een wervel die en klein beetje verschuift, heeft een grote invloed op het geheel.

 

Wat is tractie?

Naast de oefeningen die ik van pralaya yoga kende, ben ik zelf ook aan de slag gegaan met aerial yoga, om meer ondersteboven te hangen. Geleidelijk aan, meer ruimte brengen waar er compressie zat. Tractie noem je dat. De wervels worden licht uit elkaar verwijderd. Het tegenvergestelde van compressie.… En omgekeerd hangen brengt ook meer bloed en zuurstof naar je hersenen. En stimuleert je je feel-good-hormoon.

sthira-sukham asanam…

We werken volgens het principe de yoga sutra ‘sthira-sukham asanam’. Ruw vertaald wil dat zeggen dat “houdingen stabiel en comfortabel horen te zijn”.  Dit betekent dat er een balans moet zijn tussen stabiliteit en comfort. Tussen “stevig staan” en “comfortabel open zijn”

Free your spine

2 lessen yoga-therapie waar we oefeningen uit eeuwenoude tradities samenbrengen met nieuwe inzichten. Denk aan fysieke oefeningen gecombineerd met ademhalings-, relaxatietechnieken en meditatie … allemaal ter ondersteuning van je wel zijn, fysiek, mentaal en emotioneel. Bewust helende beweging… met als centraal thema: Bevrijd je ruggengraat…

Kracht. Openheid. Balans. Focus. Licht. Soepel. Vrij

Donderdag 19:00–20:00

Aerial (Pralaya) Yoga

Een les waar we actief met behulp van de zwaartekracht meer ruimte in de ruggenwervel creëren. We werken met basisprincipes van pralaya hatha yoga. En we gaan ook ondersteboven hangen. Inversies, of omgekeerde houdingen waarbij we met behulp van de zwaartekracht meer ruimte in de ruggenwervel creëren. De hele wervelkolom wordt uitgerekt.
Het zijdedoek werkt dieper in op het bindweefsel en het lymfvatisch syteem. Door actief kracht in het doek te zetten voel je andere delen helemaal loslaten.

De les is ideaal als je
— krachtiger wil worden en meer gelukshormoon wil stimuleren
— compressie in je rug hebt
— meer inversies wil gaan doen
— een betere houding wil

Je ervaart een gevoel van lichtheid terwijl je stevig kracht ontwikkelt. Je her-installeert een stuk vrijheid en speelsheid en werkt veel met balans en je core-spieren. Je krijgt een unieke ontspanningservaring, omhuld door het doek kom je tot een diepe verbinding met jezelf. (De druk en massage van het doek kalmeren je zenuwstelsel.)

PRAKTISCH

Op voorhand inschrijven voor de les is nodig*. Voor persoonlijke begeleiding en veiligheid zijn plaatsen beperkt tot 6 personen. Kom zeker 10 minuten vroeger om even te landen. De doeken worden persoonlijk in hoogte aangepast in funnctie van je lichaam. Breng een yogamat mee voor onder het doek te leggen en 2 yogablokken als je die hebt.
* De knop hieronder is een mail-link, je mag ook een sms sturen naar 0485 49 84 40. De inschrijving geldt als het bedrag gestort is op BE 41 9734 5574 2410. (Vermeld de datum van je les(sen) en je naam bij overschrijving.)

Nieuwe reeks vanaf 07.03.2024

1 LES

20,00 €

5 LESSEN

88,00 €

10 LESSEN

175,00 €

Donderdag 20:30–21:30

Pralaya (HATHA) Yoga

Een les waar we met pralaya hatha yoga inzichten en oefeningen richten naar maximum aan functionele kracht en flexibiliteit ontwikkelen.
De kern draait om de duurzaamheid van de gewrichten door uniforme drukverdeling. Met veel aandacht voor de wervelkolom. De verbinding naar onze spieren, organen, en het centrum van sympatisch & parasympatisch zenuwstelsel en ons energiesysteem.
We doen dit door bindweefselverbindingen te bewerken en met de antagonistische spieren te werken. De houdingen zijn net wat anders en we werken veel met yogablokken. Het is hedendaags afgestemd en soms gaan we intens en diep aanspannen en loslaten.

De les is ideaal als je
— Een beter houding wil
— Typische hedendaagse ongemakken wil voorkomen en herstellen
— Veel stijfheid in je lichaam ervaart
— Krachtiger én soepelder wil worden
— Heerlijk ontspannen en opgeladen wil zijn.

Je energieniveau neemt toe door de oefeningen,  en je bevrijdt ‘de issues in je tissues’. Je voelt spieren waarvan je niet wist dat je ze had 😉  Het geeft je meer (lichaams)bewustzijn  en alles stroomt meer door. Je lijf voelt je krachtiger, meer ontspannen en open en dat straalt gewoon door op je hele welzijn.

PRAKTISCH

Op voorhand inschrijven voor de les is nodig*. Voor persoonlijke begeleiding te garanderen zijn plaatsen beperkt. Kom zeker 10 minuten vroeger om even te landen.  Breng een yogamat mee voor onder het doek te leggen en 2 yogablokken als je die hebt.
* De knop hieronder is een mail-link, je mag ook een sms sturen naar 0485 49 84 40. De inschrijving geldt als het bedrag gestort is op BE 41 9734 5574 241. (Vermeld de datum van je les(sen) en je naam bij overschrijving.

Nieuwe reeks vanaf 07.03.2024

1 LES

20,00 €

5 LESSEN

88,00 €

10 LESSEN

175,00 €

Ervaar vrijheid in je rug

Francesca D. — 10.2023

Geweldige ervaring, intens en diepgaand voor zowel mijn lichaam als mezelf, op zoek naar de balans die alleen kan worden gevonden in je eigen centrum. Hangend, ondersteboven, ondersteund, omhuld … het doek is je partner in een dans met je eigen harmonie…

Francesca D.

 

Katrien — 1 op 1 —2020

Individuele yoga bij Wilfrieda is therapeutisch. Ze ‘ziet’, innerlijk en uiterlijk hoe ik in mijn lijf zit; ze voelt waar het bij mij blokkeert. Hierop kan ze een voor mij perfect passende aanvulling geven, waardoor in mij iets totaal nieuws kan ontstaan: ontdekken, doorstromen, openbloeien.

Ze brengt doorleefd bewustzijn waar ik gevangen bleef in onbewuste lichamelijke en neurologische patronen. Dit geeft innerlijke en uiterlijke ruimte, bevrijding en blijheid, die herlijk is om te ervaren. Het verenigt mijn binnenwereld – fysich, energetisch, psychisch en spiritueel-, mijn fysieke, doorleefde lijf en mijn verbinding met de buitenwereld en mij. Er ontstaat eenheid in de Eenheid.

Dankjewel Wilfrieda!

Katrien

K.S. — 04.2020

Ik ben er stil van, ontdaan, verwonderd, heel dankbaar. Oude, oude pijn sijpelt weg. Waar ik me al heel mijn leven ophang aan mijn eigen hoofd, in spanning, gaf Wilfrieda me een oefening waarin ik in mijn buik en bekken kon zakken, zonder angst, veilig en bodemgevend. Een draai van 180°…

De juiste oefening op het juiste moment in het juiste geheel!

S.K.

Kristien D.H. — Abdij yoga & Lousbergspark yoga 2017

Elke zondagochtend, maar ook elke maandagavond kijkt mijn lijf ernaar uit: yoga door Wilfrieda. Mijn lichaam apprecieert ten zeerste de nobele rek- , strek- en krachtoefeningen, die het moet ondergaan. Al tien jaar zit mijn nek vast en pijnigen mijn schouders mijn hersenen. Hoe dit komt heeft geen arts, kine of onderzoek al kunnen verklaren. Feit is dat er een zeurende pijn in het linker-schouderblad zich verderzet naar de nek en voortgaat over de schedel tot in de linker-oogholte. Schouderpijn, nekpijn en hoofdpijn – en dit allemaal continu en tegelijkertijd. Na een aantal sessies bij Wilfrieda merkte ik dat er momenten kwamen dat die pijn afwezig was. De momenten werden periodes, de periodes een dag en een dag werd dagen. Soms heb ik wekenlang geen last.
Na een les neemt Wilfrieda ruim de tijd voor de ontspanning. Je lichaam wordt rustig. Hierdoor wordt je geest als vanzelf ook rustig.

Kristien D. H.

Plaats

Zaal Kine Consult
Ottergemse Steenweg 30
9000 Gent

Gsm

0485 49 84 40

Email

wilfrieda_paessens(a).hotmail.com